Vlada i Skupština ZDK obilježavaju Dan nezavisnosti BiH: Polaganje cvijeća, prijem za boračka udruženja i svečana akademija

Delegacija Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona predvođena premijerom Mirnesom Bašićem i predsjedavajućim Ćazimom Huskićem, poodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, položila je cvijeće i odala počast šehidima i poginulim borcima na spomen-obilježju Kameni spavač u Zenici.

Premijer Bašić je rekao da je dužnost svih koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu da na Dan nezavisnosti odaju počast najvećim sinovima koji su dali živote za nezavisnost i slobodu. Poručio je da se moramo okrenuti evropskim integracijama i NATO-savezu, koji će državi donijeti trajni mir i stabilnost.

-Moramo nastaviti raditi za dobrobit naših građana, a tamne oblake koji su se nadvili nad BiH rastjerati radom i napretkom. Podignimo visoko zastave, pružimo jedni drugima ruke, prevaziđimo probleme i političke različitosti i okrenimo se budućnosti – rekao je premijer Bašić.

Predsjedavajući Huskić rekao je da je ovo najsvečaniji dan za domovinu, ali da država nikad nije bila u težoj situaciji gotovo tri decenije.

-Svjesni smo da se Dan nezavisnosti obilježava u dijelu države. Ne znam dokle će biti tako, ali mi s ovog mjesta moramo poručiti svim građanima da ponosno istaknemo zastave i pokažemo da smo dostojni domovine – rekao je predsjedavajući Huskić.

Nakon polaganja cvijeća, u hotelu Zenica upriličen je tradicionalni prijem i druženje s predstavnicima krovnih boračkih organizacija iz ovog kantona proisteklih iz Armije RBiH i Hrvatskog vijeća odbrane.

Povodom Dana nezavisnosti BiH, Skupština Zeničko-dobojskog kantona večeras će u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održati svečanu akademiju.

Press služba ZDK

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU