Vlada RS usvojila uredbu o podsticajima za direktana ulaganja


08.04.2021. 15:18 /
Izvor:
SRNA

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je danas da je Vlada Reublike Srpske usvojila uredbu o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja za šta je obezbijeđeno četiri miliona KM, a cilj je podrška privrednim subjektima u otežanim uslovima poslovanja koji su izazvani virusom korona.

“Dijelom smo sufinansirani od Svjetske banke i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, a biće podržana oblast prerađivačke industrije”, rekao je Petričević novinarima u Banjaluci nakon sjednice Vlade RS.

On je istakao da je iznos podsticaja od 50.000 do 100.000 KM, te da će javni poziv biti raspisan u narednih 15 dana i biće otvoren 30 dana.

Petričević je naglasio da je Vlada RS utvrdila Prijedlog strategije razvoja malih i srednjih preduzeća Republike Srpske od 2021. do 2027. godine koja je usklađena sa evropskim aktima.

“Usvajanje ovog dokumenta važno je i radi nadležnosti koje Republika Srpska ima u ovoj oblasti”, rekao je Petričević.

On je naveo da je Vlada usvojila Informaciju o inicijativi za izmjenu pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, jer je u februaru usvojen Zakon o slobodnim zonama.

“Cilj je da bude omogućeno oslobađanje plaćanja poreza za energetne koji se koriste u slobodnim zonama”, rekao je Petričević.Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU