Vlada ZDK će organizirati prezentaciju projekta zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Sinanović razgovarali su danas s vršiocem dužnosti direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH Riadom Kremićem o zapošljavanju i samozapošljavanju osoba sa invaliditetom na osnovu javnog konkursa ove ustanove koji je raspisan u srijedu, 16. marta.

Fond je za ovu namjenu izdvojio sredstva u iznosu od 6.000.000 KM, te dodatnih 3.250.000 KM za programe održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom.

Na sastanku je ukazano na benefite samog projekta, kao i aktivnosti koje je neophodno poduzeti kako bi što se više osoba sa invaliditetom prijavilo na javni poziv i dobilo priliku za svoj radni angažman.

Premijer Bašić je izrazio spremnost Vlade Zeničko-dobojskog kantona da uskoro organizira prezentaciju projekta u sjedištu ovog kantona, na koju će biti pozvani predstavnici relevantnih institucija, udruženja poslodavaca, komorskog sistema te kompanija koje su su zanteresirane za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Press služba ZDK

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU