3.8 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Vlada ZDK Gradu Visoko prenosi sredstva za izgradnju rezervoara Dubrave

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) dala je saglasnost Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu da na Grad Visoko prenese sredstva u iznosu od 480.000 KM planirana u Programu utroška sredstava vodnih naknada za 2019. godinu za realizaciju projekta “Izgradnja rezervoara Dubrave”.

Na taj način će se JKP “Visoko” d.o.o. Visoko, kao implementatoru projekta, omogućiti provođenje tenderske procedure u skladu s pravilima EBRD-a, kod kojeg će se putem kredita osigurati drugi dio sredstava.

Za projekte na području grada Visoko ove godine je iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona izdvojeno ukupno 930.789 KM. Pored projekta “Izgradnja vodovoda Dubrave”, finansiraju se i nezavršeni projekti “Regulacija Muhašinovićkog potoka” (271.158 KM), “Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže s kolektorom u ulici Mladih Muslimana” (83.483 KM), “Izgradnja kanalizacionog sistema u Gornjim Porječanima” (91.000 KM) te projekt “Utvrđivanje vodnog dobra na rijeci Fojnici” (5.148 KM), saopćeno je iz Press službe ZDK.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU