Vlada ZDK podržava rad kantonalnog Nogometnog saveza

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić primili su danas delegaciju Nogometnog saveza (NS) ZDK-a koju su činili predsjednik Muris Jabandžić, član Izvršnog odbor Emir Zaimović i sekretar Safija Mahmić, a ragovarano je o funkcionisanju i radu NS ZDK.

Jabandžić se zahvalio Vladi ZDK-a na dosadašnjoj podršci krovnoj kući nogometa u ovom kantonu, koja okuplja 32 kluba sa 4.200 igrača registrovanih u sistemu takmičenja, a od čega je 11 klubova koji nastupaju u seniorskim kategorijama.

Najavio je da će težište rukovodstva NS ZDK, koje je imenovano početkom prošle godine, biti na omladinskim selekcijama.

Zatražio je od Vlade i resornog ministarstva da sagledaju mogućnosti da i ove godine budu pokrovitelji takmičenja iz kalendara NS ZDK, među kojima je i KUP regija.

Premijer Bašić je rekao da je podrška sportu i uključivanja mladih jedna od ključnih politika ove vlade, koja je za podršku sportu u ovogodišnjem budžetu planirala 800.000 KM, što je za 50.000 KM više u odnosu na prethodnu godinu, a sredstva se dodjeljuju putem javnog poziva.

Ministar Kozlić je rekao da ovo ministarstvo plaća kotizacije za takmičenje svih sportskih klubova te da je podrška omladinskim pogonima u fokusu Strategije razvoja sporta za period 2020. – 2024. godina.

Press služba ZDK

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU