VLASNICI IH NAZVALI PANTELIĆI Krava Milica otelila trojke

U teoriji, Milica je jedna u 10.000. U praksi, jedina u Topolskom kraju, koja je posljednjih decenija otelila zdrave, živahne trojke.

Telad su malo poranila i iznenadila ukućane, prenosi RTS.

„Samo da pogledam da li imaju vodu. Pogledam kad ono tele ispod nje. Umalo se nisam onesvijestio kad sam ga vidio. Niko kući, ja sam“, prisjeća se Saša Ristić.

„Pravo smo iz kola, prvo ovdje došli da ih obiđemo, što se kaže. Malo se divili, malo ih izmilovali, pa onda poslije sumirali rezultate šta je bilo i kako je bilo“, kaže Milan Ristić.

A to najbolje zna veterinar Đorđe, koji je odmah pritekao u pomoć. Dragocjeno iskustvo i za njega.

„Mlad sam veterinar. Ali vidjeti trojke da budu vesele… Ljudi rade cijeli životni vijek veterinu i ne sretnu te trojke, ali eto, imao sam sreću“, navodi veterinar Đorđe Marković.

„Radost jedno kad se oteli i pravilno i sve dobro, a tri već, to da ne pričam“, kaže Radoslav Ristić.

Dobra genetika i ishrana, kao i uslovi držanja, doprinijeli su da petogodišnja Milica lako iznese trudnoću. A živahno i kočoperno potomstvo, već se otima oko hrane.

„Jedno malo žensko, zovemo ga Žilavko, ono je najmanje, ono najviše trči za cuclom i ono je najhalapljivije“, ističe Dragica Ristić.

Puna kuća i puna štala u domaćinstvu Ristića. Dobro se staraju o svom „blagu“, a ono im dobrim vraća. Deda Radoslav još samo priželjkuje snahe za svoje unuke, pa da bude baš berićetna godina.

BONUS VIDEO:

VLASNICI IH NAZVALI PANTELIĆI Krava Milica otelila trojke appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU