VODITELJICA OD GLEDATELJA DOBILA NEPRISTOJNU PORUKU: O njenom odgovoru u emisiji uživo bruji svijet

Voditeljica Global news, Lesli Horton, tokom izvještavanja o stanju na putevima zbog vremenskih nepogoda, odlučila je da napravi neobičan gest, kojim je pobrala brojne simpatije širom svijeta, te dobila podršku i žena i muškaraca.

Ona je, naime, usred programa uživo odlučila da prekine svoj izvještaj i da odgovori nepristojnom gledatelju koji joj je poslao mailom poruku da joj “čestita na trudnoći”.

-Samo da odgovorim na email koji sam upravo dobila. Izgleda, ako već nosim stare pantalone kakve koriste vozači autobusa, moram da očekujem i ovakve poruke. Međutim, nisam trudna – započela je odgovor voditeljica i dodala:

-Zapravo, prošle godine sam izgubila matericu od posljedica raka. Uostalom, ovako izgledaju žene mojih godina. Ako vam je to uvrijedljivo, baš šteta. Razmislite malo o mailovima koje šaljete – izgovorila je Lesli u programu poslije čega je krajnje profesionalno nastavila da izvještava dalje, prenosi 24sedam.

Lesli Horton koja radi za Global news još od 1995. godine, kasnije je gostujući u emisiji kod svojih kolega ispričala je da je prvo planirala da pređe preko ove provokacije, ali da je onda odlučila da podvuče liniju i da ne dozvoli da joj neko upućuje ovako nepristojne riječi.

-Taj gledatelj je poruku poslao da me posrami, ponizi i da se ja loše osjećam, da mislim o sebi loše tog dana. Jednostavno, nisam željela da to dozvolim – objasnila je svoj gest.

Kako god dobila je puno riječi podrške i ohrabrila druge žene da ne dozvole da im tuđi tendenciozni komentari pokvare dan ili utiču na samopouzdanje.

The post VODITELJICA OD GLEDATELJA DOBILA NEPRISTOJNU PORUKU: O njenom odgovoru u emisiji uživo bruji svijet appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU