Volonterska akcija ‘Let’s Do It – očistimo zemlju za jedan dan’

Svjetski dan čišćenja realizuje se danas u Bosni i Hercegovini u okviru “Let’s Do It” projekta i to kao osma po redu volonterska akcija “Let’s Do It – očistimo zemlju za jedan dan”.

Slogan ovogodišnje akcije je “Budi neko, budi #herojEKO”. HerojiEKO su svojim entuzijazmom i zalaganjem pokazali da žele uzeti stvari u svoje ruke i ujedininji su čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera širom Bosne i Hercegovine.

Koordinator “Let’s Do It” projekta Junuz Elkaz rekao je da od 2012. redovno organizuju akcije “Let’s Do It – očistimo zemlju za jedan dan”, ali da nažalost kod nas još uvijek ima neodgovornih građana koju nepropisno odlažu otpad i postoji velika potreba za čišćenjem.

– Od srca zahvaljujem svim volonterima koji danas čiste širom Bosne i Hercegovine, ponosan sam na njihov entuzijazam i zalaganje – naveo je Elkaz.

Ovogodišnju akciju su podržali Eko život d.o.o., Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK, a specijalni partner akcije je Olimpijski komitet BiH, saopćili su organizatori.

(FENA)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU