Volvo predstavio električni EX30 u Sarajevu

Volvo je danas u Sarajevu predstavio svoj novi mali gradski SUV – potpuno električni Volvo EX30, ddizajniran da ima najmanji CO2 otisak od svih Volvo automobila. Time je i oficijeno ovaj Volvo premium električni SUV u B segmentu uveden na tržište Bosne i Hercegovine.

Premijerno predstavljen svijetu u Milanu u Italiji i dostupan za narudžbe na odabranim tržištima, EX30 je prvi mali premium SUV koji proširuje stalno rastuću Volvo ponudu potpuno električnih vozila na četiri modela. Štaviše, atraktivna cijena EX30 – koja na tržištu BiH počinje od 72.664 KM – znači da bh. kupci dobijaju vrhunski potpuno električni SUV po sličnoj cijeni ekvivalenta s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem.

EX30 utjelovljuje sve Volvo vrijednosti dizajna u manjem formatu. Dugi osovinski razmak, veliki točkovi i jednaka karoserija donose ravnotežu i profinjenost eksterijeru. Njegove dimenzije su: dužina 4.233 mm, visina 1.549 mm, širina 1.836 mm, a međuosovinsko rastojanje 2.650 mm.

Garancija na vozilo je tri godine i neograničen broj kilometara, dok je garancija na bateriju osam godina ili 160.000 kilometara.

The post Volvo predstavio električni EX30 u Sarajevu appeared first on Prvi BH auto magazin.

auto.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU