Vozači, oprez: Kolovozi su mokri i klizavi

Slabija kiša pada u većem dijelu Bosne, dok je u Hercegovini, za sada, suho. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, iz BIHAMK-a savjetuju vozačima da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise

Za danas su najavljeni radovi u zoni petlje Podlugovi (na autoputu A-1), zbog čega će se saobraćati dvosmjerno (jednom kolovoznom trakom). Planirano je da radovi traju od 9.00 do 22.00 sata.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22.00 do 6.00 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23.00-04.:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Bugojno-Rostovo, Doboj-Rudanka, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU