Vozači oprez: Magla, poledica i odroni na putevima u BiH

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Izdvajaju se putni pravci: Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Lanište-Ključ-Sanski Most, Kamensko-Livno-Tomislavgrad, Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište, Bosansko Grahovo-Drvar, Prozor-Jablanica-Konjic, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, dionica autoputa Tarčin-Zenica, putevi na širem području Sarajeva, Kiseljaka, kao i dionice dolinom rijeka Vrbas i Drina.

U područjima sa maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav, a iz BIHAMK-a skreću pažnju i na odone kamenja na kolovoz. Vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU