Vozači oprez: Magla, poledica i odroni na putevima u BiH

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz Bosnu, Vrbas, Lašvu i Drinu

Saobraća se po mokrom kolovozu, dok na putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar upozorava se na izraženu poledicu. Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Zbog oborenih stabala u prekidu je saobraćanje na putu Banja Luka-Bronzani Majdan (u mjestu Jankovića brda), dok se otežano saobraća na putu Banja Luka-Kola (od Nule prema Kolima).

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk-Međugorje (crna tačka Potpolje), Klašnice-Laktaši,  Drvar-Bosansko Grahovo, Pelagićevo-Srebrenik, Rogatica-Ustiprača i Livno-Kamensko.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU