VOZAČI OPREZ/ Mokri i mjestimično klizavi kolovozi, smanjena vidljivost zbog magle

Jutros se na većini putnih pravaca u BIH saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Za danas je najavljen početak radova na magistralnom putu Šuica-Tomislavgrad (u naselju Šuica). Na mjestu izvođenja radova vozila će od 07 do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Šešlije-Modriča i Rogatica-Ustipraća.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati, saopćava BIHAMK.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU