Vozači oprez zbog poledice i magle, širom BiH radovi

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove pa se poziva na pojačan oprez

Izdvajaju se dionice u dolinama Bosne, Vrbasa, Sane i Lašve. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Danas će se izvoditi radovi na dionici autoputa A-1 u zoni petlje Lašve u smjeru Zenica-Kakanj. Za vrijeme izvođenja ovih radova bit će zatvorena preticajna traka, a vozači se mole za pojačan oprez.

Zbog deminerskih radova na dionici Pelagićevo-Srebrenik u mjestu Blaževac u vremenu od 07.00 do 17.00 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15- minutno propuštanje vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Jajce-Crna Rijeka, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU