VPN online – kako aktivirati VPN

VPN online preusmjerava vašu internetsku vezu kroz šifrom zaštićenom internetskom mrežom, sprječavajući druge osobe da imaju uvid u to što radite na internetu.

VPN online skriva vašu IP adresu, adresu po kojoj ste prepoznatljivi na internetu, te istovremeno skriva vašu lokaciju na način da koristi “lažnu” adresu, a sve kako bi zaštitio vaše podatke na internet stranicama.

Također, možete blokirati svog davatelja internetskih usluga od špijuniranja vaših aktivnosti na internetu. Iako se možete osloniti na više sigurnosnih mjera kako biste osigurali svoje iskustvo pregledavanja, VPN olakšava primjenu svih bitnih zaštita samo jednim klikom.

Drugim riječima, VPN je moćan alat za poboljšanje online sigurnosti i privatnosti, bilo da koristite kućnu ili javnu internet mrežu. VPN sam po sebi ne rješava sve što se odnosi na sigurnost i privatnost. No, postoje mnoge prednosti VPN-a. Stoga je bitno poznavati praktične slučajeve korištenja VPN-a.

Osim što vam omogućava skrivanje IP adrese, VPN vam omogućuje pregledavanje internet sadržaja koji je blokiran u vašoj državi. Isto tako vam omogućuje dijeljenje datoteka na siguran način.

VPN online značajke

Ako mislite da vam je potreban VPN online, ne biste se trebali zadovoljiti bilo kojom VPN online uslugom uz jeftinu ponudu. Postoji nekoliko savjeta koje biste trebali imati na umu kako biste ocijenili uslugu prije nego što se odlučite na kupnju.

Jedna od značajki koju trebate provjeriti su podržani VPN protokoli. Dok većina pružatelja VPN usluge nudi VPN temeljen na klasičnim VPN protokolima, neki nude VPN temeljen na novijim protokolima. OpenVPN je jedan od popularnih izbora koji naglašavaju sigurnost i brzinu.

Naći ćete i pružatelje VPN-a koji podržavaju najnovije tehnologije kao što je Wire Guard, čiji je cilj biti brži i sigurniji od OpenVPN-a. Druga značajka podrazumijeva VPN sigurnost.

Enkripcija koju koristi VPN veza uvjetovana je protokolima povezivanja. Većina komercijalnih VPN-ova oglašava 128-bitne, 256-bitne tehnike enkripcije. Imajte na umu da što je jača enkripcija, to je veza sporija. Stoga je pametno istražiti želite li najjaču moguću enkripciju ili uobičajeni oblik enkripcije.

VPN online ostale značajke

Kao što je navedeno u prijašnjem odlomku, VPN online mora imati određene značajke kako bi bili sigurni da ćete dobiti zadovoljavajuću uslugu. Osim već navedenih značajki, VPN online mora imati i još neke značajke. Jedna od njih je i skrivanje vaše lokacije.

Naime, jedan od primarnih slučajeva upotrebe VPN-a je maskiranje vaše lokacije, skrivanje vaše IP adrese i deblokiranje geo-ograničenog sadržaja. Osim toga, nije na odmet da provjerite da li u vašoj blizini postoji neki pružatelj VPN usluge. Poslužitelji u blizini pomaže vam da ostvarite veću brzinu veze kada vam je potrebna.

Statički IP je još jedna značajka na koju trebate obratiti pozornost. Ne treba svima ova značajka, ali ako želite koristiti VPN za siguran pristup jednom od svojih administratorskih portala ili privatnom mrežnom poslužitelju, statička IP adresa povezana s vašim VPN-om trebala bi vam pomoći.

Možete ograničiti pristup bilo kojoj usluzi blokiranjem IP adresa koje nisu vaše. Ostale značajke možete pronaći na internet forumima o VPN-ovima.

Preporučujemo i ove internet savjete

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU