Vremenska prognoza: Danas oblačno i tokom vikenda, moguć snijeg na planinama

Danas i tokom predstojećeg vikenda u BiH preovladavat će oblačno vrijeme uz kišu u nizinama i snijeg u višim područjima.

Danas Bosni i Hercegovini prolazno više oblačnosti prije podne. Novo naoblačenje se očekuje u noći na subotu. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U subotu će biti oblačno vrijeme. U nizinama u Bosni se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini rijetko su moguće slabe padavine. Smanjenje oblačnosti u noći na nedjelju. Vjetar slab. U jutarnjim satima jugo koje će promijenuti smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

U nedjelju je prognozirano umjereno do pretežno oblačno. U večernjim satima slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog smjera, a najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU