Vujošević: Ne slažem se s Partizanovom odlukom!

Bivši trener Partizana Duško Vujošević na N1 televiziji komentirao je situaciju u kojoj se nalaze crno-bijeli.

Velike su šanse da će Partizan zaigrati u Euroligi zbog ova dva ruska kluba, koji neće igrati sljedeće godine. U četvrtak bi se trebala donijeti procjena hoće li ostati u ovom formatu, ako ostane s 18 klubova, Partizan i Valencia će sigurno biti ta dva kluba. Onda je problem za iduću godinu ako se vrate CSKA i Zenit jer imaju desetogodišnje licence i koliko klubova onda odustane, kakav će biti sustav ove godine da se iduće godine otvore četiri mjesta za one koji uđu kao pobjednici Eurokup i drugi. Neka Partizan jednog dana uđe na teren, zaslužio je”rekao je Vujošević gostujući na H1.

O incidentima na utakmicama Zvezde i Partizana Vujošević je rekao:

Incidenti koji su se dogodili u ABA ligi nisu novost. Ali smiješno mi je kad ljudi kažu da je to nešto jugoslavensko. Ja sam jugonostalgičar, ali izgledam racionalno. Ja sam jugonostalgičar u smislu da sam odrastao i proveo život u zemlji u kojoj sam se osjećao počašćeno i kao član te zemlje nisam imao osjećaj inferiornosti gdje god smo putovali. Kažu da Jadranska liga izaziva incidente. Tko igra, Partizan i Zvezda. Oni su iz Beograda. Jesu li navijači iz Jadranske lige ili iz Beograda? Ovaj incident zamjene kao dokaz da ligu treba ukinuti. Pa Jadransku ligu treba unaprijediti, bolja je od hrvatske, od slovenske, čak i od srpske lige koja ima najviše članova.

Partizan je odbio igrati u doigravanju Košarkaške lige Srbije (KLS).

– Ne slažem se s tom odlukomrekao je Vujošević i dodao:

– ABA ligu treba ‘ažurirati’ u smislu regularnosti natjecanja kada je u pitanju suđenje, delegiranje suđenja. Slovencima ne smeta igranje u ABA ligi, a oni su prvaci Europe. A Hrvatima smeta, kako im to onemogućuje, inače bi osvojili svemirsko prvenstvo. Ako želiš biti prvak, moraš trčati s prvacima. Bolja liga vam daje priliku da postanete bolji igrači. Morate ga usavršiti, posebno pravilnost. Teško je s ovim sucima koji su iz različitih republika zemlje koja se raspala tijekom građanskog rata.


www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU