Vujošević: Partizanovo sudjelovanje u Euroligi izaziva reakciju Zvezde

Današnja vijest dana u košarkaškoj javnosti svakako je odluka Eurolige da Partizanu da posebnu pozivnicu za ovo elitno natjecanje.

Bivši izbornik crno-bijelih Duško Vujošević smatra da je time ispravljena velika nepravda.

– Crno-bijeli su prvi put dobili nešto što nisu ‘zaradili’ na terenu, za razliku od nekih drugih, gdje je to bilo češće. Bilo je vrijeme da se tako nešto dogodi. Ovaj “wild card” splet je određenih okolnosti, svima dobro poznatih, nakon isključenja ruskih klubova. Nemojmo u ovom trenutku miješati politiku i sport. Pa ipak, zahvaljujući tome ispravljena je velika nepravda s obzirom da je Partizan u nekoliko navrata, u relativno nedavnoj prošlosti, zaslužio višegodišnji poziv, rekao je Vujošević za “Sport klub”.

Vujošević je dva puta vodio Partizan na Final Fouru Eurolige.

– Ovo je velika stvar za klub, zbog čega smo svi mi, partizani, jako sretni. Ali igrati Euroligu je daleko više. Više puta sam isticao da je to najbolja škola za igrače u Europi, kroz koju jako napreduju. Tim će morati biti u skladu s izazovima, težinom i kvalitetom natjecanja. Dva euroligaša iz Beograda vrlo su dobra stvar za srpsku košarku općenito. Sudjelovanje crno-bijelih će izazvati reakciju Crvene zvezde, a to je sve za vjetar u leđa košarkaškom sportu u cjeliniistaknuo je Vujošević.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU