Wilander o finalu Wimbledona: Novak je favorit na papiru, ali Kyrgios ima šanse!

Novak Đoković i Nick Kyrgios igrat će u nedjelju u velikom finalu Wimbledona.

Mats Wilander nikad nije osvojio naslov na londonskoj travi, ali dobro zna što čeka sve ljubitelje tenisa.

Očito je Novak Đoković favorit na papiru, ali servis Nicka Kyrgiosa mogao bi biti najbolji od Petea Samprasa. Teško je vidjeti kako će Novak većinu tih servisa vratiti u igru, ali opet, to je Novak Đoković.”kaže Wilander.

Šveđanin smatra da puno ovisi o tom početnom elementu kod Kyrgiosa.

“To ovisi o tome kako Kyrgios servira, ako ima sjajan dan, ima priliku.” S osnovne linije bit će vrlo teško nositi se s njim. Da, Novak Đoković je favorit, ali svi žele da Kyrgios igra dobro kako bismo imali sjajno finale Wimbledona,” Mats je dodao.

Ne treba zaboraviti ni druge čimbenike koji mogu biti važni.

Publika će vjerojatno biti iza onoga tko ne pobijedi. Uglavnom je tako. Mislim da će većina njih biti s Kyrgiosom, jer većina onih koji će doći u finale možda ga nikada nisu ni vidjeli kako igra uživo. Zanimljivije je kako će se Nick Kyrgios povezati s publikom, kakva će biti interakcija. Hoće li trebati pobijediti na početku, biti pozitivan i razgovarati s njima, stvarno nemam pojma što će se dogoditi u smislu govora tijela ili koga će publika podržavati. Nik će pokušati snažno servirati, a Novak će ga pokušati šetati na osnovnoj liniji. Novak ima 20 Grand Slam naslova, ovo mu je 32. finale na 68. Slam turniru, to je nestvaran rekord.” zaključio je Wilander.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU