Wizz Air suspenduje 50 linija, među njima iz Sarajeva i Tuzle

Najveći broj otkazivanja čeka Skoplje i Tuzlu

Wizz Air je u procesu suspendovanja do 50 linija na prostorima bivše Jugoslavije, a svaki grad koji ova kompanija opslužuje bit će pogođen.

Najveći broj otkazivanja čeka Skoplje, a glavni grad Sjeverne Makedonije prate Tuzla, Ohrid, Podgorica, Beograd, Niš, Priština, Ljubljana, Split i Sarajevo, javlja Bankar.me.

Tokom novembra, prijevoznik više neće opsluživati Podgoricu, s obzirom na to da će svih šest ruta iz crnogorske prijestolnice biti suspendovano. Ipak, neki letovi bit će vraćeni u decembru.

Prijevoznik je ponovo odložio početak novih letova od Milana do Prištine, a novi datum za početak je 19. decembar. Također, obustavili su i liniju između Dortmunda i Splita, koja je uspostavljena ovog ljeta, a za koju je bilo planirano da funkcioniše i tokom zimske sezone.

Nekoliko ruta koje su i dalje aktivne, kao što su Memingen – Podgorica, Beč – Ohrid i Stockholm Skavsta – Skoplje, bit će suspendovane za dvije sedmice, a neće ih biti tokom zimske sezone.

Prijevoznik planira da obnovi neke linije u novembru i decembru, ali je malo vjerovatno da će se ovo mijenjati, piše portal Ex-Yu Aviation.

Većina letova neće biti obnovljena do ljetnje sezone naredne godine koja počinje krajem marta.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU