Xiaomi predstavlja svoje pametne naočale

Xiaomi je predstavio vlastite pametne naočale koje imaju mogućnost fotografiranja, prikazivanja poruka i obavijesti, upućivanja poziva, navigacije i prevođenja tekstova u stvarnom vremenu. Unatoč bogatim značajkama, tvrtka stavlja naglasak na malu težinu uređaja koja iznosi samo 51 gram.

Pametne naočale tvrtke Xiaomi imaju ugrađenu indikatorsku lampicu koja pokazuje kada se koristi kamera od 5 megapiksela, pokreće ih četverojezgreni ARM procesor i rade na Android operativnom sustavu. Također, koriste MicroLED tehnologiju snimanja, koja je poznata po tome što ima veću osvijetljenost i duži vijek trajanja od OLED-a. Xiaomi je odlučio koristiti monokromatski ekran kako bi dovoljno svjetlost prošlo kroz složene optičke strukture, piše Engadget.

Iz tvrtke navode da naočale neće biti samo drugi zaslon za vaš mobitel. Naočale će biti nezavisno sposobne za mnoge stvari, poput odabira najvažnijih obavijesti koje će vam prikazivati, uključivanja alarma pametne kuće i prikaza poruka važnih kontakata. Navigacijska sposobnost uređaja može prikazati karte i upute pred očima korisnika. Također, može prikazati broj osobe koja zove, a poziv se može preuzeti pomoću ugrađenih mikrofona i zvučnika pametnih naočala.

Nažalost, Xiaomi još nije objavio cijenu i datum lansiranja proizvoda.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU