Za 16 mjeseci 68 napada na policajce

Banjalučka policija uhapsila je muškarca, čiji su inicijali D.K., nakon prijave da je verbalno, a potom i fizički napao policijskog službenika koji nije bio na dužnosti.

Slučaj napada se dogodio 22. juna u večernjim satima, saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

O svemu je obaviješten dežurni sudija za prekršaje Osnovnog suda Banja Luka, koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o prekršajima vrijeđanje, ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život, tijelo ili imovinu te tuča i fizički napad.

U Republici Srpskoj (RS) su u 2018. godini evidentirana 53 napada na policijske službenike (18 više u odnosu na 2017.), u kojima je jedan policijski službenik teže i 50 lakše povrijeđeno.

Podaci entitetske policije pokazuju da je u periodu januar – april ove godine evidentirano 15 napada na policijske službenike (za jedan napad više u odnosu na isti period lani) u kojima je jedan policijski službenik smrtno stradao i 15 zadobilo lake povrede.

Razlozi i povodi napada na policijske službenike su bili prilikom: uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, lišenja slobode, kontrole i regulisanja saobraćaja, legitimisanja…

Najčešće mjesto napada na policijske službenike su bili trgovi i ulice.

(FENA) H.D.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU