25 C
Sarajevo
Utorak, 28 lipnja, 2022

  Za 20 firmi koje će raditi na zaštiti zraka osiguran 1,2 miliona KM

  Pravo na korištenje sredstava, koje je na osnovu javnog poziva dodijelio Fonda za zaštitu okoliša FBiH, a koji se odnose na projekte zaštite zraka ostvarilo je 20 aplikanata koji će ukupno dobiti 1.250.000 KM, saznaje Akta.ba.

  Sredstva će dobiti: Grad Srebrenik za projekat: „Izgradnja toplovoda za distribuciju toplotne energije za potrošače u zoni II u Srebreniku” sa iznosom do 125.000,00 KM, Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo za projekat: „Uvođenje ekološki prihvatljivih vozila u javni gradski saobraćaj” sa iznosom do 100.000,00 KM, Općina Lukavac za projekat: „Toplifikacija netoplificiranih djelova grada Lukavca – Priključenje poslovne zone na sistem daljinskog grijanja” sa iznosom do 100.000,00 KM, Grad Mostar za projekat: „Postavljanje punionica (2) za električne automobile u gradu Mostaru” sa iznosom do 25.000,00 KM, JP ELEKTROPRIVREDA BiH d.d. Sarajevo-direkcija za projekat: „DC punionica za električna vozila na autocesti A1 – odmorište Lepenica” sa iznosom do 50.000,00 KM.

  U nastavku pročitajte o kojim projektima je riječ.

  za 20 firmi koje će raditi na zaštiti zraka osiguran 1,2 miliona km

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU