32.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 lipnja, 2022

  Za ekološke projekte izdvojeno 80 hiljada KM u Tuzlanskom kantonu

  Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona zaključilo je ugovore s udruženjima koja su aplicirala na objavljeni konkurs za dodjelu sredstava za projekte zaštite i unapređenja okoliša, saopćeno je.

  Ministar Elvir Rožnjaković potpisao je ugovore s predstavnicima 21 udruženja među kojima su Udruženje građana “Eko-zeleni” Gradačac, Udruga mladih “Par Selo – Dubrave” Tuzla, Udruga mladih Drijenča, Šibošnica-Čelić, Raft-eko klub “Accent” Tuzla, Udruženje Odred izviđača “Plamen” Banovići, Udruženje “Libero” Donje Vukovije, Kalesija, Udruženje građana sportskih ribolovaca “Mrena” Živinice i Asocijacija MB Live iz Brijesnice Male.

  U projekte će biti uloženo ukupno 80.000 KM obezbijeđenih iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada resornog ministarstva.

  Riječ je o projektima koji se odnose na zaštitu, očuvanje i poboljšanje kvaliteta zraka, tla i voda, saniranje deponija i smanjivanje nastajanja otpada, zbrinjavanje i obradu svih vrsta otpada, zaštitu i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti te uređenje zelenih javnih površina.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU