Za ovaj telefon se predviđa da će biti najmoćniji na svijetu: Pogledajte kako će izgledati

Kompanija Nubia spremna je da sutra, 3. jula, lansira RedMagic 9s Pro, svoj najnoviji pametni telefon namijenjen gejmerima. Pokretat će ga overklokovana verzija Snapdragon 8 Gen 3 čipseta, a kompanija je putem svog Weibo profila objavila njegov dizajn. Ono što je posebno interesantno jeste da će u pitanju biti najmoćniji telefon koji smo do sada vidjeli na tržištu.

Aluminijski ram

Prema objavljenim slikama, dizajn novog telefona će biti veoma sličan RedMagic 9 Pro seriji koju nasljeđuje. Aluminijski ram imat će oštre ivice, poleđina će biti prožeta “gejmerskim” detaljima, a otok sistema kamera neće se izdizati iznad ravni iste. Kako bi osjećaj imerzije pri igranju omiljenih mobilnih igara bio što bolji, ravan ekran dolazi s veoma tankim okvirima, a selfi kamera bit će smještena ispod njegove površine.

Kupcima će na raspolaganju biti četiri boje – dvije varijante crne, bijela i siva.

Osnovni cilj gejmerskih telefona je pružiti maksimalne performanse u igrama, ali i održavati iste na visokom nivou tokom dugih sesija. Upravo iz tog razloga, kompanija Nubia je implementirala ICE 13.5 Magic sistem hlađenja, za koji obećava da će temperaturu uređaja “zakucati” na prijatnih 19,5° C, dok čipset ne bi trebao prelaziti 25° C. Na ramu telefona će se nalaziti posebni otvori kroz koje će cirkulisati vazduh, a kuler će biti zamaskiran kao treća “kamera” i vidljiv golim okom.

Globalno tržište

Detalj po kojem se RedMagic 9S Pro ističe od konkurencije je overklokovan čipset – Snapdragon 8 Gen 3 Leading Version – čije Cortex-X4 glavno jezgro će imati brzinu takta od 3,4 GHz. Iako ova nadogradnja ne djeluje značajno u poređenju sa originalnih 3,3 GHz, u kombinaciji sa odličnim sistemom hlađenja, novi telefon će “razbiti” konkurenciju, prema procurjelim rezultatima sintetičkih testova, piše Smartlife.rs.

Nubia će lansirati RedMagic 9S Pro 3. jula, a prema ranim informacijama, ovaj “zver” neće biti ekskluzivan samo za Kinu, već će biti dostupan i na globalnom tržištu.

Ovaj telefon biće najmoćniji na svijetu: Evo kako će izgledati

Izvor: ( www.noob.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU