ZA RADOST GROBLJA: Španjolci ukazali veliku čast Partizanu!

za radost groblja: španjolci ukazali veliku čast partizanu!za radost groblja: španjolci ukazali veliku čast partizanu!

Košarkaški klub Partizan ove je godine obilježio tridesetu godišnjicu osvajanja naslova Eura 1992. godine.

Stoga će novi sportski kompleks u Fuenlabradi, gdje su crno-bijeli igrali tih godina zbog sankcija, nositi ime beogradskog kluba.

Ovu ideju želimo realizirati u sklopu proslave tridesete godišnjice Partizanovog uspjeha. Budući da se sportska dvorana u kojoj igramo zove Fernando Martin, a nogometni stadion Fernando Torres, voljeli bismo da se neki sportski objekt zove Partizan. Sportklub je prenio izjavu predsjednika KK Fuenlabrada Josea Quintane Villara.

Potom se osvrnuo na vremena kada su Jugoslaviji uvedene sankcije, zbog čega je Partizan pitao gdje će igrati svoje utakmice:

Kad je Partizan došao igrati kod nas, postojala je lokalna košarkaška liga u kojoj su igrali manje-više veterani, nije bilo poluprofesionalne ili profesionalne momčadi. U to vrijeme nije bilo škola košarke u kojima bi dječaci i djevojčice mogli trenirati. Mnoge stvari u gradu tek su se počele razvijati. Bilo je to vrijeme izrade novih planova za grad čije je stanovništvo neprestano raslo. Upravo je izgrađena sportska dvorana ‘Fernando Martin’ i željeli smo da ima određenu namjenu, pa smo smatrali da je igranje utakmica Kupa europskih košarkaških prvaka, današnje Eurolige, odlična prilika za to. – zaključio je Villar.

Te godine Partizan je u finalu pobijedio Juventud, košem Aleksandra Đorđevića u posljednjim trenucima utakmice.

Foto: Partizan NIS / Dragan Stjepanović

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU