ZA RUČAK IM POSLUŽILA OTROVNE GLJIVE: Žena optužena da je otrovala porodicu bivšeg muža

Australijanka Erin Paterson optužena je za ubistvo zbog sumnje da je otrovnim gljivama usmrtila tri osobe. Erin je uhapšena, a policija je pretresla njen dom istočno od Melburna.

Paterson (49) je poslužila porodični ručak nakon čega su tri osobe, među kojima i roditelji njenog bivšeg muža, dobili simptome trovanja i umrle. Četvrta osoba je preživjela. Toksikološki izvještaji pokazuju da su žrtve konzumirale gljive.

Paterson tvrdi da je nevina. Ona je rekla da nije namjerno otrovala svoje goste na ručku u viktorijanskom gradu Leongata 29. jula.

Njen bivši suprug Sajmon Paterson takođe je bio pozvan na porodični ručak, ali nije uspio da stigne.

Policija je imenovala Erin Paterson kao osumnjičenu nakon što su ona i njenih dvoje djece bili bez simptoma nakon ručka.

Gejl i Don Paterson, roditelji bivšeg muža Patersonove, bili su gosti na ručku zajedno sa sestrom Gejl Paterson Heder Vilkinson i zetom Ijanom Vilkinsonom.

Njih četvero je prebačeno u bolnicu 30. jula. Za nekoliko dana umro je par Patersonovih (oboje 70) i Vilkinsonova (66). Vilkinson (68) je odveden u bolnicu u kritičnom stanju, ali se oporavio nakon dva mjeseca liječenja.

Erin Paterson je rekla da je i sama odvedena u bolnicu nakon obroka zbog bolova u stomaku. Rekla je da je poslužila goveđu Velington pitu koristeći mješavinu gljiva kupljenih u supermarketu i sušenih gljiva kupljenih u azijskoj prodavnici nekoliko mjeseci ranije.

-Sada sam skrhana kad pomislim da su ove gljive možda doprinijele bolesti mojih najmilijih – napisala je ona u avgustu.

-Zaista želim da ponovim da nisam imala apsolutno nikakvog razloga da povrijedim ove ljude, koje sam voljela – dodala je.

Njena djeca, koja nisu bila prisutna na ručku, pojela su nešto od ostatka govedine Velington slijedećeg dana. Međutim, gljive su izbačene iz posude jer ne vole gljive, rekla je ona.

(Express/najportal.ba)

The post ZA RUČAK IM POSLUŽILA OTROVNE GLJIVE: Žena optužena da je otrovala porodicu bivšeg muža appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU