18 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Za turizam nam treba čist grad sa savršenim javnim prijevozom

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio je danas na panel diskusiji o temi “Da li je Kanton Sarajevo spreman za strateški zaokret u razvoju turizma” da se mora uraditi sve da Sarajevo bude čist, privlačan i dobro uređen grad, dobro označen i sa savršenim javnim prijevozom. 

“Treba nam saradnja javnog i privatnog sektora jer će se bez toga turizam razvijati stihijski kao što je to bio slučaj dosad”, rekao je Forto.

Dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Jasmina Selimović istakla je da statistike pokazuju da se turisti u Sarajevu u prosjeku zadržavaju tri dana i troše malo novca. 

“U narednom periodu potrebno je uspostaviti strategiju koja će osigurati da povećamo turističku potrošnju i produžimo boravak turista, ali da to bude kontrolisana aktivnost koja neće prerasti u svoju krajnost”, navela je Selimović.

Ministar privrede KS Haris Bašić istakao je da će to ministarstvo biti instrument Vlade KS u strateškom pristupu razvoju turizma na zdravim osnovama, od čega će imati više koristi i privatni i javni sektor. 

Panel diskusija organizovana je u saradnji Vlade Kantona Sarajevo i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

- Oglašavanje - za turizam nam treba čist grad sa savršenim javnim prijevozom

Cilj panela je uspostavljanje dijaloga između javnog i privatnog sektora koji će rezultirati konkretnim akcijama i pravcima djelovanja u razvoju turističke djelatnosti Kantona Sarajevo.

federalna.ba/Fena

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima