Zabrinjavajući rast zaraženih koronavirusom, zahvaćeno 27 zemalja

Prema službenim podacima, broj umrlih od koronavirusa porastao je u Kini na gotovo 1400, a broj zaraženih u kontinentalnoj Kini drastično je porastao na gotovo 64.000 što svjedoči o naglom širenju bolesti u zadnja dva dana, što se događa prvenstveno uslijed proširene definicije slučajeva zaraze.

Zabrinjavajući rast zaraženih

Kinesko zdravstveno povjerenstvo koje ima ovlasti ministarstva u petak je izvijestilo o 121 novom smrtnom slučaju u zemlji u zadnja 24 sata, oduzimajući od ukupnog broja 108 mrtvih koji su ranije zabilježeni u pokrajini Hubeiju, ishodištu epidemije. Tu izmjenu opravdava “dupliciranjem u statistikama” koje je utvrđeno nakon “provjere”, a nakon toga je objavljeno da je ukupan broj umrlih u zemlji 1380.

Ukupni broj smrti od koronavirusa globalno u ovome je trenutku 1383, a globalni broj zaraženih je 64.435.

Zahvaćeno 27 zemalja

U ostatku svijeta je 585 potvrđenih slučajeva smrtonosnog virusa, a zahvaćeno je 27 zemalja. U Australiji je 15 zaraženih, u Belgiji jedan, u Kambodži jedan, u Kanadi sedam, u Finskoj 1, u Francuskoj najmanje 11, u Njemačkoj 16, u Hong Kongu 53, u Indiji tri, u Italiji tri, u Japanu 31, u Makau deset, u Maleziji 19, u Nepalu jedan, na Filipinima tri, u Rusiji dva, u Singapuru 58, u Južnoj Koreji 27, u Španjolskoj 2, na Šri Lanki jedan, u Švedskoj jedan, na Tajvanu 18, na Tajlandu 33, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osam, u Britaniji devet, u SAD-u 15, u Vijetnamu 16.

Što se umrlih tiče, jedan je preminuo u Hong Kongu, jedan u Japanu i jedan na Filipinima.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU