6.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Zagonetka: Kako je putnik prešao rijeku?

Ova zagonetka je vrlo zanimljiva…

Ova mozgalica dovoljno je jednostavna da se riješi u pauzi za kafu, ali i dovoljno zanimljiva da će vam biti potrebno ubacivanje mozga u veću brzinu.

Jednom davno, putnik je krenuo u putovanje kroz jedno kraljevstvo u nadi da će pronaći blago. Ljeto je upravo bilo završilo kad je naišao na kolibu u kojoj je živjela stara vještica. Bio je u hladnom kraju, te se bojao ostati vani. Umorni je putnik pitao može li mu pružiti utočište za noć.

Vještica je uputila gostu toplu dobrodošlicu nudeći mu hranu, piće i mjesto za spavanje. Sljedeće jutro, dok se putnik pripremao za nastavak putovanja, darivala ga je rekavši: “Doći će vrijeme kada ćeš naići na veliku i duboku rijeku koja neće imati mosta. Jedini način da je prijeđeš je da preplivaš ​​drugu obalu. Ovaj začarani plašt će ti pomoći – neće ti dopustiti da se utopiš!”.

Putnik je nastavio put. Prošlo je stotinu dana i noći prije nego što je naišao na rijeku na koju ga je vještica upozorila. Ali, na kraju – nije trebao staviti plašt da bi je prešao! Možete li pogoditi zašto ?!

  Konobara je na stolu dočekala poruka gosta koju neće tako lako zaboraviti

Odgovor pogledajte ispod slike…

zagonetka
zagonetka: kako je putnik prešao rijeku?

Odgovor pogledajte ispod slike…

Zagonetka – rješenje:

Putnik je posjetio vještičju kolibu u septembru. Nakon toga trebalo mu je stotinu dana da stigne do rijeke. Što znači da je, kad je stigao tamo, bila već sredina zime. Rijeka je bila zaleđena i on je jednostavno prešao preko nje na drugu obalu.

Je li vam se svidjela ova zagonetka?

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU