ZAHTJEV SINDIKATA/ Zatraženo da se radnicima u supermarketima povećaju plaće

Aktivnosti koje Sindikat radnika trgovine BiH provodi proteklih mjesec dana, kao i apeli koje je uputio poslodavcima u sektoru trgovine da finansijski nagrade radnike za trud koji su uložili kako bi lanac snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama građana BiH ostao u funkciji i koji su, i pored svih opasnosti kojima su izloženi svakodnevno bili na svojim radnim mjestima, nasmijani i na usluzi, urodili su plodom.

Kako navode iz Sndikata, iz svih krajeva BiH dobivaju poruke svojh članova o odlukama Uprava, kao i isplatama finansijskih stimulacija uz plaću za mart.

– Iznosi su različiti od kompanije do kompanije, ali ono što je značajno je upravo ono što je STBiH i tražio. Ovo je izraz zahvalnosti i priznanje za sve radnike za njihovu hrabrost i požrtvovanost. Ovo je i motiv da oni istraju i da ostanu na ovoj prvoj liniji fronta ali i jasna poruka da su poslodavci i radnici zajedno odlučni da očuvaju radna mjesta i egzistenciju stotine hiljada ljudi koji dolazi upravo iz ovog sektora – saopćeno je iz Sindikata radnika trgovine BiH.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU