ŽALBE VEĆ PRISTIŽU Spotifaj uvodi promjenu koja se mnogima neće svidjeti

Nakon što je prvobitno unio promjenu na ograničen broj korisnika, Spotifaj je sada proširio ograničenje svoje funkcije pjesama samo na premijum pretplatnike, što utiče na širu bazu besplatnih korisnika.

Postoji ogroman priliv izvještaja korisnika Spotifaja na besplatnom nivou koji tvrde da više ne mogu da pristupe stihovima pjesama ili da imaju mjesečno ograničenje.

Žalbe su stizale u posljednjih 24 do 48 sati na platformama kao što su Reddit, Spotify community i naravno X.

Testiranje počelo u septembru

Godinama je Spotifaj omogućavao svim korisnicima, uključujući i onima koji ne plaćaju ništa, da pristupe tekstovima pjesama dok strimuju muziku na platformi.

Međutim, u potezu koji izgleda da ima za cilj da privuče više korisnika ka svom modelu plaćene pretplate, Spotifaj je sada učinio stihove samo premijum funkcijom.

Ovaj test je počeo početkom septembra prošle godine i sudeći po broju izvještaja u posljednjih nekoliko dana, čini se da se test ili proširio na širu publiku ili je konačno primjenljiv na sve korisnike Spotifaja koji ne plaćaju pretplatu.

Šta znači ova promjena

Prema izvještajima, korisnici sada dobijaju samo ograničen broj puta kada mogu da pogledaju tekstove pjesama kada strimuju muziku. Svaki put kada dodirnu dugme “Prikaži stihove”, to će se računati u mjesečno ograničenje. Kada dostignu mjesečnu granicu, neće moći da pristupe stihovima.

Promjena znači da će besplatni korisnici Spotifaja moći da vide samo ograničen broj tekstova pjesama za mjesec dana. Odluka da se stihovi ograniče na premijum pretplatnike naišla je na kritike besplatnih korisnika, koji tvrde da je to korak predaleko u ograničavanju funkcionalnosti besplatnog nivoa.

Iako je besplatna ponuda Spotifaja uvijek bila podržana oglasima i podložna određenim ograničenjima, mjesečno ograničenje stihova djeluje kao značajan udarac za cjelokupno korisničko iskustvo.

Iako je nejasno da li Spotifaj planira da ograničenje pjesama učini trajnim ili je to samo privremeni test, korisnici koji nisu pretplatnici svakako nisu srećni. Ostaje da se vidi kako će ova odluka uticati na ukupni rast i zadržavanje korisnika Spotifaja, posebno u uslovima sve veće konkurencije drugih platformi za striming muzike, prenosi Blic.

BONUS VIDEO:

ŽALBE VEĆ PRISTIŽU Spotifaj uvodi promjenu koja se mnogima neće svidjeti appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU