Zašto je važno koristiti kokosovu vodu: Prirodni eliksir

Hidratacija

Kokosova voda može vam pomoći za hidrataciju jer sadrži visok sadržaj elektrolita poput kalijuma, natrijuma i magnezijuma. Ovi elektroliti pomažu u održavanju ravnoteže tečnosti u tijelu, što je posebno korisno tokom fizičke aktivnosti ili tokom visokih temperatura.

Bogata nutrijentima

Kokosova voda sadrži različite vitamine, minerale i antioksidante. Ona je posebno bogata vitaminima B kompleksa, vitaminom C i magnezijumom, koji su važni za podršku imunom sistemu i održavanje zdravlja nervnog sistema.

Zdrava zamjena za sokove

Kokosova voda je prirodno niskokalorična, što je čini boljom opcijom od sokova. Ona može biti dobra zamjena za sokove, a da pritom ne unosite nepotrebne kalorije i šećer.

JEDNA OD NAJZDRAVIJIH VOĆKI NA SVIJETU Sve blagodeti borovnica

Utiče na krvni pritisak

Zahvaljujući kalijumu koji se nalazi u kokosovoj vodi, ona može pomoći u održavanju zdravog krvnog pritiska. Kalijum djeluje kao diuretik, pomažući u eliminaciji viška natrijuma iz organizma, što može smanjiti rizik od hipertenzije.

A, koje su to mane kokosove vode?

Cijena

Kokosova voda može biti skupa, posebno ako je kupujete kao gotov proizvod. Ovo može utjecati na redovnu konzumaciju.

Sastav kupljene kokosove vode

Sastav kokosove vode može se razlikovati u zavisnosti od različitih faktora kao što su sorta kokosa, zrelost ploda i način same obrade. To može uticati na nutritivne benefite koje pruža.

Dostupnost

Kokosova voda nije uvijek i svugdje dostupna, pogotovo u svježem obliku. Pa sama ograničenost njenom pristupu znači ograničenost njenim zdravstvenim prednostima, naročito za ljude koji žive van tropskih područja.

Kokosova voda, bez sumnje, predstavlja izvrstan izbor za hidrataciju i pruža brojne nutritivne koristi. Međutim, kao i sa svakim proizvodom, važno je konzumirati je umjereno i u okviru balansirane ishrane kako biste maksimalno iskoristili njene prednosti.

BONUS VIDEO: 

PRIRODNI ELIKSIR Evo zašto je važno koristiti kokosovu vodu appeared first on Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU