ZASTUPNICE KRIŠTO I FRLJIĆ: “Borba protiv govora mržnje kao aktivni proces, obveza i odgovornost društva”


U okviru “Programa za trenere iz oblasti konstruktivnog političkog dijaloga“, održanom u organizaciji Westminister Foundation for Democracy Western Balkans, održan je prvi modul:”Obuka o govoru mržnje i zapaljivoj retorici u političkom diskursu u BiH,” u kojem su sudjelovale izabrane dužnosnice, zastupnice HDZ BIH: Suzana Krišto, predsjednica ŽO ZŽ HDZ BiH ŽSB i Dajan Frljić dopredsjednica ŽO ZŽ HDZ BIH ŽSB s drugim predstavnicima političkih opcija na prostoru cijele BiH.

zastupnice krišto i frljić: “borba protiv govora mržnje kao aktivni proces, obveza i odgovornost društva” zastupnice krišto i frljić: “borba protiv govora mržnje kao aktivni proces, obveza i odgovornost društva” zastupnice krišto i frljić: “borba protiv govora mržnje kao aktivni proces, obveza i odgovornost društva” zastupnice krišto i frljić: “borba protiv govora mržnje kao aktivni proces, obveza i odgovornost društva”

Na dvodnevnom treningu, koji je okupio političke aktere koji kroz svoje djelovanje na političkoj sceni ispoljavaju integritet u radu i fokusiraju se na konkretne pomake, uz izvrsne predavače, Prof.dr. Mariju Lučić-Ćatić i Adnanom Kadribašićem, dipl.iur, razgovarali su o predrasudama, stereotipima, društvenom izražaju, te pojmovnom određenju govora mržnje i značaja reagiranja, zakonskom određenju i institucionalnom okviru govora mržnje.

Sudionicima je pruženo duboko razumijevanje kako prepoznati i suprotstaviti se govoru mržnje u političkom okruženju. Trening je organiziran s ciljem osposobljavanja polaznika kako bi prenijeli svoje stečeno znanje unutar političkih zajednica, potičući konstruktivan politički dijalog u Bosni i Hercegovini.

Na ovaj način započeli smo zajedničku borbu protiv govora mržnje, narativa podjela i zapaljive retorike sa naglaskom na politički diskurs u Bosni i Hercegovini.

Ovo treba biti zajednička borba svih nas u kojoj svaki pojedinac treba da pruži svoj maksimalan doprinos.

 

 

 

 

 

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU