Zatvorena Klinika za kožne bolesti i Odjeljenje Klinike za dječije bolesti u Tuzli

Odjeljenje neonatologije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli je zatvoreno nakon što je zaraza koronavirusom potvrđena kod jedne zaposlenice te Klinike, potvrdio je direktor tuzlanskog UKC-a Vahid Jusufović.

”Ukupno je petoro djece na Odjelu. Sva djeca testirana trenutno su dobro pod nadzorom su pedijatra intenziviste. Jedno je dijete sa majkom pratiljom koja je takodđe testirana. Planiran premjestaj u nove prostorije nakon dobijanja rezultata. Roditelji mogu biti sigurni da osoblje pruža maksimalnu njegu djeci. To nam je prioritet”, kazao je Jusufović.

Takođe, Klinika za kožne bolesti tuzlanskog UKC-a je u potpunosti zatvorena zbog potvrđivanja zaraze koronavirusom kod doktorice i medicinske sestre.

Higijensko-epidemiološka služba Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli trenutno sprovodi sve aktivnosti koje su u njihovoj nadležnosti.

Prema posljednjim informacijama, nakon obrade 93 uzorka u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli danas potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Ukupno sa tim brojem u Tuzlanskom kantonu je zaraženo 46 osoba.

U kućnoj izolaciji na području TK se trenutno nalazi 3.832 osoba.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU