Završen malonogometni zimski kup u Olovu

U Olovu je u organizaciji „Sportskog centra“ Olovo u saradnji sa NK „Stupčanica“ i Udruženjem boraca „Senahid Bolić-Bolo“ završen tradicionalni, respektabilni malonogometni turnir „Zimski kup Olovo 2020“. Ove godine nastupilo je 26 ekipa u seniorskoj i 12 timova u kategoriji veterana, a koji su došli iz brojnih bh. gradova. Ljubitelji nogometa iz Olova, ali i susjednih mjesta, imali su priliku osam dana da uživaju u čarima velikog nogometnog spektakla koji se je održao u dvorani sportskog centra Olovo.

Nagradni fond je bio veoma bogat i iznosio je sedam hiljada KM. Vrijedni organizator obezbjedio je pehare i medalje za najbolje ekipe i pojedince, a nagrada za osvojeni turnir u kategoriji seniora donijela je pobjedniku novčani iznos od čak 3.500 KM. U svim odigranim mečevima u obje konkurencije viđeno je dosta sjajnih akcija, izvanrednih pogodaka, fantastičnih odbrana golmana, a što su ljubitelji nogometa često puta nagrađivali salvama aplauza i pravim ovacijama.

Najbolji u seniorskoj konkurenciji:
Prvo mjesto,treći puta po redu, na ovom izuzetno kvalitetnom turniru, osvojila je ekipa „ZAM“ MC Sarajevo kojoj je pripao pobjednički pehar, zlatne medalje, dresovi i novčana nagrada u iznosu od 3.500 KM. Drugo mjesto pripalo je ekipi Auto škola „START“ Olovo koja je osvojila pehar, medalje i novčani iznos od 1.500 KM. Treća je bila ekipa DMW „VAGE“ Tuzla, kojoj je pripao pehar, medalje i novčani iznos od 500 KM. Za najboljeg igrača proglašen je Amel Handžić iz ekipe „ZAM“ MC Sarajevo, najbolji golman je Adin Kadrić „ALMA RAS“ Olovo a najbolji strijelac Elmin Alić koji je postigao 7 golova a član je ekipe Auto škola „START“ Olovo.

Najbolji u kategoriji veterana:
Prvo mjesto osvojila je ekipa Udruženje boraca „Senahid Bolić-Bolo“ Olovo i njima je pripao pehar i novčani iznos od 500 KM, druga je bila ekipa „Maloljetni borci općine centar“ Sarajevo koji su dobili pehar i novčanu nagradu od 300 KM, a treće mjesto pripalo je ekipi „Iverex“ Živinice koji su osvojili pehar i novčanu nagradu od 200 KM. U ovoj kategoriji najbolji strijelac je Ramiz Ibrahimović iz ekipe UB „Senahid Bolić-Bolo“ Olovo, najbolji golman njegov klupski kolega Ismet Kaikčija a najbolji igrač Tarik Rašidagić iz tima „Maloljetni borci općine centar“ Sarajevo.

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su načelnik općine Olovo Đemal Memagić, direktor JZU BRC „Aquaterm“ Olovo Senad Selimović i prvi čovjek NK „Stupčanica“ predsjednik Semir Degirmendžić.

Piše: Rešad Mamela

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU