Juventus daje četvoricu za zvijezdu Fiorentine?

Sudeći po špekulacijama koje slušamo već par mjeseci, velike su šanse da će se ostvariti predviđanja da će fudbalsko transfer tržište u periodu “korona krize” poprimiti odolike NBA i postati dominantno bazirano na “trejdove”.

Tako i posljednje transfer špekuliacije iz Italije govore o razmjeni i “trejd paketu”.

Juventus, prema onome što se može pročitati u medijima, dosta svojih dilema po pitanju rostera želi riješiti kroz razmjene, a tako će pokušati dovesti i veliku nadu italijanskog fudbala Federica Chiesu.

Prema pisanju Tuttosporta, Juventus je spreman Fiorentini ponuditi čak četvoricu fudbalera u zamjenu za mladog Chiesu.

Sportski direktor Juventusa Fabio Paratici je spreman prepustiti Danielea Ruganija, Lucu Pellegrinija (posudba Cagliari do kraja sezone) i Cristiana Romera (na posudbi u Genoi do kraja sezone) da bi doveo Chiesu.

Fiorentina je, sa druge strane, već neko vrijeme zaintersovana za Mattiju Perina koji je trenutno na posudbi u Genoi (Genoa ima opciju otkupa ugovora), a Juventus je spreman učiniti sve što može kako bi i njega poslao put Firence – ukoliko će to dovesti do realizacije Chiesinog transfera.

Treba dodati da je Bartolomiej Dragowski neprikosnovena jedinica Fiorentine, ali su se pojavile glasine da bi on mogao biti prodan ovog ljeta ukoliko stigne dovoljno bogata ponuda.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU