Završen testni period uređenja Bosanske ulice kao pješačke zone

Na stranici Općine Travnik objavljena je obavijest za građane u kojoj stoji da je završen testni period uređenja Bosanske ulice kao pješačke zone.

Veliki broj prijedloga građana kao i stručnih timova značajno je uticao na identifikaciju svih potreba građana koje su, objedinjavanjem postale projektni zadatak na osnovu kojeg je Općina provela postupak odabira najboljeg idejnog rješenja uređenja Bosanske ulice kao pješačke zone.

Izabrano idejno rješenje biće uskoro predstavljeno javnosti a Općina će u narednom periodu provoditi aktivnosti na obezbjeđivanju izvedbene projektne dokumentacije i finansijskih sredstava.

Do tada, zajedničkim projektom Centra za edukaciju mladih, Općine Travnik i Ureda za uspostavljanje partnerstva Leipzig –Travnik prostor Bosanske ulice biće oplemenjen dodatnim mobilijarom i biće uklonjena signalizacija biciklističke staze koja se u testnom periodu pokazala kao nepotrebna.

Sa zadovoljstvom ističemo da su dosadašnje aktivnosti pokazale snagu i vrijednosti participativnog odlučivanja u kreiranju zajedničkog prostora i interesa zbog čega još jedamput zahvaljujemo svim građanima koji su svojim prijedlozima unaprijedili kompletan postupak.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU