12 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

Završne riječi u predmetu protiv policijskih inspektora u septembru

Burna rasprava oko zakazivanja termina završnih riječi obilježila je suđenje bivšim policijskim inspektorima Srđanu Raduloviću (34) i Ognjenu Stijaku (34), optuženim za šverc narkoticima.

Radulović je tokom suđenja više puta prekidao govor sudije, zbog čega je nakratko udaljen iz sudnice Okružnog suda u Banjoj Luci.

Polemika je počela kada je advokat prvooptuženog Milan Romanić kazao da mu treba 30 dana za pripremu završne riječi. Dodatno vrijeme tražio je i advokat Stijaka Milan Romanić, pa je Vijeće iznošenje završnih izlaganja pomjerilo za 28. juni. Međutim, termin nije odgovarao optuženima, ali ni advokatu Brkiću.

– Nismo na pijaci, Sud ima obaveze i autoritet koji moramo čuvati. Imali smo maksimalno razumijevanje. Do 28. juna imate vremena – rekla je član Sudskog vijeća Marija Aničić-Zgonjanin.

Poslije kraće rasprave, Vijeće je iznošenje završnih riječi odgodilo za septembar. To je urađeno na zahtjev Stijaka jer on, kako je kazao, radi u Njemačkoj i ne može stalno dolaziti u BiH.

Radulovića i Stijaka je Vrhovni sud Republike Srpske prethodno osudio na 16 i po godina zatvora zbog organizovanog šverca drogom u periodu od 2011. do oktobra 2013. Presudu je ukinuo Ustavni sud BiH i predmet je vraćen na novo odlučivanje, javlja BIRN.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima