Završni radovi na sanaciji puta i izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Visokovci

U zeničkom naselju Visokovci koje pripada Mjesnoj zajednici Lokvine u toku su završni radovi na sanaciji i asfaltiranju dijela puta sa izgradnjom fekalne kanalizacije.

Vrijednost radova iznosi 236.767 KM, koji se finansiraju iz Budžeta Grada Zenica.

Što se tiče sanacije i asfaltiranja puta kroz naselje,to je već okončano u obimu od oko 70 posto, a preostao je manji dio puta prema saobraćajnici regionalne ceste gdje su u toku završni radovi na izgradnji fekalne kanalizacije“, izjavio je Sabahudin Smriko, predsjednik Mjesne zajednice Lokvine.

Pri tom ističe da će okončanjem radova na fekalnoj kanalizaciji kao i ranije započetim projektima, ovo naselje u potpunosti dobiti ljepši izgled sa poboljšanim uslovima za život, a među najvažnijim je i poboljšano vodosnabdijevanje.

Radove na sanaciji i asfaltiranju puta kao i fekalne kanalizacije u naselju Visokovci izvodi preduzeće Špic beton d.o.o. Zenica, a projektom je predviđena izgradnja 556 metara kanalizacije sa 27 revizionih okana i sanacija 2.400 kvadrata asfalta sa izradom nosivog sloja-tampona. (Š. B.)

završni radovi na sanaciji puta i izgradnji fekalne kanalizacije u naselju visokovci

The post Završni radovi na sanaciji puta i izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Visokovci appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU