Zbog guste magle smanjena vidljivost na putevima u BiH

Iz BIHAMK-a su objavili kakvo je stanje na putevima u Bosni i Hercegovini. Navode da magla otežava vožnju, a vozačima savjetuju oprez.

Jutarnja magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Lašvu, Unu, Vrbas i Savu te na širem području Sarajeva, Tuzle, Doboja, Banje Luke i Gračanice.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Radovi na putu

  • Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
  • Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
  • Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
  • Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima:Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU