Zbog održavanja protesta: Večeras izmjena režima saobraćaja kod zgrade OHR-a

Zbog održavanja protesta: Večeras izmjena režima saobraćaja kod zgrade OHR-a

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine za privremenu izmjenu režima saobraćaja na dijelu saobraćajnice Zagrebačka – krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno naspram zgrade OHR-a, a po potrebi ili obustave saobraćaja, uz prethodnu procjenu i saglasnost MUP-a KS za večeras, 25. jula 2022. godine, u vremenu od 19:00 do 21:00 sati.  

Podnosilac zahtjeva kao razlog je naveo održavanja mirnih protesta s ciljem skretanja pažnje javnosti na štetne posljedice donošenja izmjena Ustava BiH, te Izbornog zakona BiH.

Privremena izmjena režíma saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja u dijelu kolovoza ili punom profilu saobraćajnice u skladu sa procjenom MUP-a Kantona Sarajevo, gdje će se, u tom slučaju, saobraćaj usmjeravati alternativnim pravcima.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno završetka protesta bit će uspostavljen redovni režim saobraćaja.

Po rješenju ministarstva, organizator protesta treba osigurati prisustvo nadležne policijske uprave, koja će vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja, te osigurati siguran prolaz pješaka i njihovu zaštitu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS  

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU