Petak, 7 svibnja, 2021

ZDK dozvolio produženi boravak u školama te povratak đaka završnih razreda

- Oglašavanje -

Usljed poboljšanih epidemioloških uslova te na osnovu najnovijih preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK donijelo je odluku o povratku u školske klupe učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola u tom kantonu – potvrdio je Feni v.d. premijera i ministar obrazovanja tog kantona prof. dr. Spahija Kozlić.

Novu odluku tog ministarstva o organizaciji nastave, najavljuje Kozlić, potvrdit će i Vlada ZDK na svojoj narednoj sjednici, koja će biti održana u utorak, 4. maja. Upravo će 4. maja, nakon prvomajskih praznika, đaci završnih razreda ponovo i sjesti u školske klupe.

-Preporuka Kriznog štaba je da postepeno krenemo s povratkom đaka u školu, odnosno, zasad samo učenika završnih razreda. Oni trebaju predati svoje završne radove. Ostali će učenici i u narednom periodu nastavu pohađati uz pomoć informatičkih sredstava i platformi, odnosno online, a po Odluci od 12. marta ove godine – ističe ministar Kozlić.

Novost je da će, nakon što su prije dvije sedmice obdaništa dobila dozvolu da mogu ponovo vršiti prihvat predškolske djece, novom odlukom Vlade ZDK biti dozvoljena i organizacija produženog boravka u školskim prostorijama za školarce nižih razreda.

- Oglašavanje -

-Dobili smo pozitivno mišljenje Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica pa će tri škole, koje su uputile zahtjev, moći organizirati i produženi boravak. Radi se o tri zeničke škole: Mak Dizdar, Meša Selimović i Vladimir Nazor – kaže Kozlić.

Fena

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x