ZDK/ Održan webinar ‘Upravljanje promjenama u školi i online komunikacija’

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Pedagoški zavod, u saradnji s Misijom OSCE-a u BiH, organizovali su webinar na temu “Upravljanje promjenama u školi i online komunikacija”.

Edukacija je bila namijenjena direktorima osnovnih i srednjih škola na području ZDK-a i stručnim savjetnicima za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu ZDK, saopćeno je iz ZDK.

Webinar je prvenstveno imao za cilj pružanje podrške direktorima osnovnih i srednjih škola, cijeneći činjenicu da su direktori ključni faktor kada je u pitanju organizacija odgojno-obrazovnog procesa i da se u svom radu svakodnevno suočavaju s mnogo prepreka i poteškoća. Ove poteškoće su mnogo izraženije kada je u pitanju organizacija nastavnog procesa za vrijeme pandemije uzrokovane širenjem koronavirusa.

Online edukacija realizirana je u periodu od 6. do 9. aprila 2021. godine, a provodili su je treneri iz Crne Gore – direktor Gimnazije ”Panto Mališić” iz Berana Sreten Lutovac i savjetnica u Zavodu za školstvo Crne Gore Nađa Luteršek.

Edukaciji su prisustvovali i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić, direktorica Pedagoškog zavoda ZDK Aida Salkić  i predstavnici Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Slađana Ćurak i Alen Ćosić.

Ministar Kozlić je s učesnicima razmijenio informacije o trenutnoj situaciji kada je u pitanju organizacija nastavnog procesa u kontekstu pandemije izazvane širenjem koronavirusa, te informacije koje se odnose na buduće korake i aktivnosti na unapređivanju kvalitete obrazovanja na području ZDK.

Direktorica Pedagoškog zavoda Aida Salkić istaknula je da je saradnja s menadžmentima škola veoma važna i da je neizostavna kada je u pitanju planiranje i realizacija aktivnosti koje provodi Pedagoški zavod.

Edukaciju je obilježila kvalitetna interakcija predavača i ostalih sudionika edukacije, te razmjena ideja i profesionalnih iskustava.

Fena

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU