Želite blistati bez šminke: Usvojite ove navike i želja će vam se ispuniti

Šminkanje može biti jako zabavno i inspirativno, ali katkad može postati dugotrajan i zamoran proces. Pored toga, šminka opterećuje kožu na različite načine i zato usvajanje navika koje mogu dovesti do toga da izgledate odlično i bez šminke može biti savršena opcija.

Uz ove navike vaše lice može blistati i bez šminke, a evo i o kojim navikama je riječ:


Upotreba svilene jastučnice za vrijeme spavanja
Izgled kože lica možete poboljšati čak i dok spavate. Pokušajte s uvlačenjem jastuka u svilenu jastučnicu. Ona smanjuje trenje na koži i kosi i sprečava oštećenja i iritacije. Također, pomaže u održavanju čiste kože i kose i sprečava previše isušivanja. Suprotno tome, pamuk može upiti prirodna ulja koja koža proizvodi. Ovaj trik posebno pomaže u rješavanju akni.

Upotreba kiselina
Mrtve ćelije mogu začepiti pore uzrokujući crvenilo i mrlje. Salicina kiselina uklanja višak sebuma, zaglađuje epidermis i pojačava obnovu ćelija ostavljajući čistu kožu i zategnute pore. Ideja o upotrebi kiseline na koži možda zvuči zastrašujuće, ali je treba koristiti umjereno. Ako se pravilno koristi, ona zapravo može biti manje iritantna od benzoil peroksida. Potrebno je pronaći proizvode koji sadrže malu koncentraciju salicilne kiseline (oko 0,5 posto do dva posto ako se koristi na licu), poput seruma, tonika ili maski.

Masaža lica
Koži možete pomoći pružajući joj tretman masaže, a to ne podrazumijeva da morate ići kozmetičaru ili u spa centar. Ako želite povećati čvrstoću kože, primjenjujte duboke, simulirajuće pokrete na licu. Ako imate osjetljivu kožu lica koristite lagane dodire. Na kraju, dobra masaža može pomoći u uklanjanju toksina i viška nepotrebnih tvari. Sjetite se samo da izbjegavate područje oko očiju jer je tu koža previše osjetljiva na pritisak, navodi Bright Side.

Oblikovanje obrva
Postoje različiti načini oblikovanja obrva, a možete eksperimentirati s različitim izgledima dok ne pronađete stil koji vam najviše odgovara. Najbolji je dio da vam pinceta zapravo ne treba. Ne samo da možete kreirati dobar oblik obrva pomoću određenih olovaka ili pudera, već i ako se javi potreba za oblikovanjem obrva, makaze mogu biti jako korisne.

Ricinusovo ulje za trepavice
Istraživanja su pokazale da ricinusovo ulje pomaže da dlaka bude sjajnija i gušća, što je posebno od pomoći kada želite da trepavice izgledaju najbolje što mogu. Uprkos popularnom vjerovanju, ulje ne pomaže da trepavice rastu brže, već samo da izgledaju gušće i sjajnije.

Serum za prehranu kože
Da bi se koža održala zdravom, može se primjenjivati serum protiv bora, tamnih mrlja ili fleka. Potrebno je samo nekoliko kapi. Treba imati na umu da ne postoje dva ista seruma i njihovo djelovanje ovisi o aktivnim sastojcima te se treba pažljivo raspitati.

Dodatno, može se koristiti maska koja će nahraniti kožu hranljivim tvarima uz vrlo malo napora, a postupak nekada traje samo nekoliko minuta, prenosi Klix.

Ispijanje limunade
Postoji više načina da održavate kožu zdravom i lijepom. Israživanja pokazuju da starije žene mogu posvijetliti svoju kožu i smanjiti tamne mrlje i crvenilo uzimanjem vitamina C. Da biste dobili dnevnu dozu vitamina C, jednostavno iscijedite limun u čašu vode.

Održavanje dobre cirkulacije krvi
Dobra cirkulacija krvi također pomaže u održavanju kože mladom i zdravom. Mnoge male stvari mogu dovesti do toga da krv cirkulira onako kako je potrebno – jednostavne aerobne vježbe, tretmani lica, briga da ne dehidrirate, čak i tuširanje mlakom vodom može pomoći.

(zene.ba)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU