Želite kupiti PlayStation 5? Sony ima dobre vijesti!

Prodaja nove generacije PlayStationa počela je u prilično nezahvalnom trenutku, krajem 2020. tokom pandemije i velike nestašice čipova i komponenata. Iako je potražnja za ovom konzolom velika, mnogi se i dalje nisu dokopali željene plejke jer, kada se i pojavi u prodavnicama, brzo se razgrabi.

Čini se kako se takvoj situaciji bliži kraj jer su iz japanske kompanije najavili kako će povećati proizvodnju konzole, kako bi se ponuda približila jako velikoj potražnji. Zanimljivo pri tome su naglasili kako se situacija s opskrbnim lancima poboljšava, usprkos tome što iz brojnih drugih kompanija, pogotovo iz automobilskog sektora, i dalje upozoravaju na nestašicu čipova.

S obzirom na to da su lansiranje PlayStationa 5 pratili spomenuti problemi s nestašicama, njena je prodaja manja u odnosu na svog prethodnika tokom istog razdoblja. Ipak, u Sonyju se nadaju kako će situacija promijeniti i da će tokom treće godine prodaja novog PS-a premašiti prodaju četvorke. O tome je investitorima ove sedmice govorio Jim Ryan, izvršni direktor kompanije koji je rekao da podižu proizvodnju “na nivo koji nikada prije nije dosegnut”, dodavši kako se stvari s lancima opskrbe “definitivno poboljšavaju”.

No povećana proizvodnja konzole nije jedini novitet o kojem je Ryan govorio, već je najavio kako će, s ciljem privlačenja novih korisnika, Sony dodatno proširiti svoj portfelj videoigara – uključujući i igre za mobilne uređaje i PC. Dok će igre za PlayStation 4 i 5 i dalje obuhvaćati oko dvije trećine novih izdanja ove godine, do 2025. godine gotovo polovica novih igara bit će namijenjena pametnim telefonima i PC uređajima, prenosi Reuters.

The post Želite kupiti PlayStation 5? Sony ima dobre vijesti! appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU