Žena je rodila 69 djece u 76 godina, ali kako?

Donošenje djeteta na svijet je čarobno iskustvo i ono o čemu mnogi sanjaju većinu svog života. Oni čeznu za danom da mogu da drže bebu u naručju po prvi put; oni žude za sposobnošću da gledaju kako njihov sin ili kćer izrastaju u mladu ženu ili muškarca; oni se nadaju da će oni biti najbolji roditelji koji se mogu zamisliti za svoju djecu.

Dok mnogi ljudi samo pozdravljaju jedno ili dvoje djece, postoji bezbroj majki i očeva širom svijeta koji se odluče proširiti svoje potomstvo još dalje.

Dakle, kako se jedna žena nosila sa rađanjem 69 djece tokom svog života?

Guinnessov rekord

Zapanjujuće, ova priča nije samo glasina. Zvaničnici Guinness World Records nagradili su ženu po imenu Valentina Vassilyeva sa titulom „Najplodnija majka ikada“

Dok neko ne zauzme njeno mjesto, ona će zauvjek nositi ovu titulu.

zena sa 69 djece

Feodor Vasiljev je bio seljak koji je živio u Rusiji tokom 1700-ih. Nakon što je radio na farmi sa svojim roditeljima tokom većeg dijela svog života, Feodor je ubrzo pronašao ljubav u obliku žene koja se uglavnom smatra poznatom kao Valentina.

Nakon što su se vjenčali, kupili su vlastitu farmu i krenuli u pravljenje savršenog porodičnog života. Znali su da žele da budu roditelji, ali vjerovatno nisu imali pojma gde će taj san da ih odnese. Na kraju krajeva, Feodor i Valentina imali su ukupno 69 beba! 67 od ove djece uspjelo je da preživi rano detinjstvo i odrastu da bude snažni i zdravi – nevjerovatan podvig za to doba.

Par je bio blagoslovljen sa bezbrojnim višestrukim porodima.  Gospođa Vasiljev rodila je između 1725. i 1765. godine čak 16 pari blizanaca, sedam puta trojke i četiri puta četvorke.

covjek i zena sa desetero djece
žena je rodila 69 djece u 76 godina, ali kako?

Nažalost, Valentina je umrla kada je imala samo 76 godina. Živjela je plodan život i imala je zadovoljstvo da mužu dovede punu kuću djece.

Međutim, to se ne završava. Iako datum nije preciziran, Feodor je na kraju odlučio da napusti Valentinu i oženi svoju drugu ženu. Još jednom je napravio ogroman broj djece. U ovom drugom braku pozdravio još 18 djece na svijet.

Izvor: worldnation.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU