ŽENE PREFERIRAJU MIRIS DOMINANTNIH MUŠKARACA Kako miris tijela utiče na privlačnost?

Ljudi troše velike količine novca na parfeme, a sve da bi bili privlačni suprotnom polu. No najnovije istraživanje otkriva da nema seksepilnijeg mirisa od onog prirodnog!

Prirodan miris tijela puno će prije privući i zavesti nekoga nego parfem na koži, tvrde naučnici. Svoje izjave temelje na analizi nekoliko studija, a sve one dovode do istih zaključaka – najbolji je prirodni miris tijela.

Jedan tim je ustvrdio da žene preferiraju miris dominantnih muškaraca, a miris dominacije posebno ih privlači za vrijeme plodnih dana. Otkrili su i da muškarcima najneprivlačnije mirišu žene za vrijeme menstruacije, a najprivlačnije za vrijeme ovulacije. Oscilacije u mirisu su vrlo suptilne, ali ih naša podsvijest prepoznaje.

Njegov tim zamolio je ispitanike da ocijene miris drugih osoba najprije s parfemom, a potom bez parfema. Rezultati su bili iznenađujući – većina je ugodnijim ocijenila prirodni miris tijela, a naveli su da neki znatno lošije miriše s parfemom.

Očito je da prirodan miris ima snažan uticaj na način na koji nas drugi percipiraju, a neki naučnici idu čak toliko daleko da tvrde kako miris otkriva našu osobnost. Riječ je o vrlo zanimljivom području pa ne čudi najava novih istraživanja. Jedno je sigurno, moderan svijet jako je podcijenio ulogu prirode i naših vlastitih tijela, stoga tu i tamo dopustite sebi da budete onakvi kakvi jeste.

ŽENE PREFERIRAJU MIRIS DOMINANTNIH MUŠKARACA Kako miris tijela utiče na privlačnost? appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU