MIHAELIN DNEVNIK/ Kakav oblik tijela imaš? Kim Kardashian ili Avril Lavigne?!

Ili, koja si Adele?

  1. ona od prije par godina
  2. ona od prije par mjeseci

Ovo je tip kviza koji nam iskače na svim društvenim mrežama, a ljudi klikaju na njih kao da nemaju ogledalo u stanu i oči na licu. But who knows? Možda kviz bolje zna nego mi sami.  Nažalost, ukoliko ste kliknuli na ovaj naslov kako bi saznali koji ste tip i kakvo tijelo imate, na krivom ste mjestu. Ovo je bio samo ”clickbait” ,a ovo je najnovija kolumna ”Mihaelinog dnevnika”. Dobro došli. Welcome. Willkommen.

Piše: Mihaela Puletić    

Odlučila sam napokon predahnuti od tema inspirisanih balkanskim poluotokom i preći na nešto o čemu mislim da je jako bitno govoriti. JAKO BITNO! Sa velikim tiskanim slovima i uskličnikom. Živimo u 21.stoljeću, kada svi kao imamo slobodu,prava, borimo se i imamo svoje JA.

 Ali idalje pratimo i patimo za trendovima. Naravno, trendove koje nameću Instagram, zatim poznati influenceri kao što su ,a tko drugi nego Kardashiani. A da ne govorim o pjesmama koje izlijeću na YouTubu, a u svakoj strofi pjesme je riječ ”big booty”, ”fat ass” i slično. Što vam samo govori što je to trenutni trend.”Big booty”. I on traje već neko određeno vrijeme, ispravite me ako sam u krivu. Na osnovu toga svi oni koji su suprotnost od ”big booty” nisu vrijedni života, a kamo li lajka. U biti život i lajk su sada tu neke vrijednosti. Ono kao približno. 

–(tko ne zna značenje ”big booty”, odite na google translate. Nekako mi je glupo pisati tu riječ na našem jeziku.)

 Kada sam krenula pisati naslov, pitala sam prijateljicu koja je suprotnost od Kim K. jer je meni prvo palo na pamet riječ ”priroda”. Ali onda ovaj naslov ne bi imao poentu koju sada ima. Pa je ona rekla Avril Lavigne kao pjevačica koja u zadnje vrijeme i nije tako u modi jer evanđelje po Nicki Minaj kaže ”Fuck those skinny bitches”. Međutim nije bitna niti jedna od njih, a ni pjesme koje izvode. Bitan je ideal ljepote koji je nametnut kroz trend. Svaki 2,3 mjeseca na Instagramu izleti nova frizura, oblik  tijela ili eventualno valoviti oblik obrva. Reklame ”Vađenje rebara za senzualniji i uži struk”.Trend je nešto prema čemu se moramo ravnati. Jednostavno je, ako ispunjavaš uvjete novonametnutog trenda lijep si, čak i ako nemaš ”big booty” a digneš plitke hlače do ključne kosti, samo neka to izgleda nekako slično. Bitno je ispoštovati trend. Ako ga ne ispoštuješ, idi se pokrij i ne izlazi među narod. (ovaj zadnji dio rečenice zvuči kao komentar prosječnog hejtera, al’ o tome drugi put).                                                          

Ne postoji idealno lijepo, ono se mjenja svakih 45 dana i prolazi s određenom generacijom ljudi. Ali postoji nešto što se zove manjak samopouzdanja, povlačenje u sebe, depresija i anksioznost. A nastaje kada se ne uklapamo u društvo. Nemoj doći do toga.

Rekla sam, ne postoji idealno lijepo ni savršeno.

Ali postoji nešto blizu toga. To si ti, to je ona mršava djevojka, ali i ona krupnija. Onaj ćelavi dečko, ali i onaj s razdvojenim zubima. Svi smo mi nesavršeno lijepi. I svi smo mi dio trenda koji je prošao, traje ili će tek doći. Ali zapamti svaki trend će proći, a ti ostaješ, tako nesavršeno savršen kakav jesi.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU