Pet nevjerovatnih savjeta kako da iskoristite limun za beauty njegu

U zadnje vrijeme sve se više naglašava moć prirodnih sastojaka, i mi sve više favorizujemo prirodne beauty tretmane i proizvode umjesto onih prepunih hemije. Limun je zaista čarobno voće i koristan je u stvarno puno situacija, ne samo za hranu i piće. Pročitajte 5 nevjerovatnih savjeta kako da koristite limun za beauty njegu, prenosi mžt.

Hidratizira usne

Nanesite malo limunovog soka na usne prije nego što odete u krevet. Sastojci iz limuna potiču hidrataciju, a najbolje će djelovati tokom noći.

pet nevjerovatnih savjeta kako da iskoristite limun za beauty njegu

Umjesto dezodoransa

Limun otklanja tamne mrlje koje se javljaju na koži ispod pazuha i istovremeno djeluju kao prirodni dezodorans. Nanesite limunov sok na tufer, a zatim tuferom pređite kožu ispod pazuha. Pazite da to ne bude tik nakon depilacije.

Uklonite mitesere

Limun dubinski čisti kožu i eliminiše toksine. Utrljajte malo limuna na kožu koju želite očistiti od mitesera, ostavite da djeluje 10 minuta, a zatim isperite.

Za učvršivanje i izbjeljivanje noktiju

Limun potiče jačanje noktiju, kao i uklanjanje žutih tragova na noktima. Pomiješajte malo soka od limuna sa 2 kaščice maslinovog ulja, nanesite na nokte i ostavite da djeluje. Da biste imali pravi efekat ovaj postupak treba ponavljati.

Za posvjetljivanje kose

Jedna od najpopularnijih kozmetičkih namjene limuna jeste za posvjetljivanje kose. Dokazano je da limun daje dobre rezultate. Ako želite posvijetliti svoju kosu i učiniti je sjajnom, nanesite sok od limuna na kosu i izložite je suncu.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU